home active zorgboerderij ruiter active

Individuele begeleiding/ coaching

Paarden zijn zeer geschikt als coach bij het werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Deze intelligente, gevoelige dieren reageren op zowel positieve als negatieve veranderingen, in het gedrag van mensen.
Paarden bieden mensen constant feedback, zonder te oordelen.
Het paard laat je op een andere manier naar jezelf kijken, ze bezitten de bewezen unieke eigenschap om je een spiegel voor te houden, zodat je inzicht krijgt in je eigen gedrag en wat dit gedrag bij een ander teweeg kan brengen.

Als coach / begeleider kan ik vanuit het paard herkennen hoe een kind (of elk ander persoon) zich op dat moment voelt. Paarden kun je niet voor de gek houden, zij reageren op een dieper niveau, een binnenkant, waarmee je, vaak door omstandigheden, zelf het contact hebt verloren, waardoor je in onze prestatiegerichte maatschappij de grip op jezelf verliest.

De lessen en trainingen bij Power to Get Up zijn in principe voor iedereen die problemen wil overwinnen of wordt belemmerd in zijn of haar ontwikkeling.
Bijvoorbeeld door:

  • Autistische stoornissen
  • ADHD/ADD
  • Faalangst
  • Communicatieproblematiek
  • Trauma's
  • Beperkingen
  • Depressies
  • Ontwikkelings en / of leerachterstand
  • ...etc.


Paarden zorgen voor extra motivatie om nieuwe stappen te kunnen zetten. Zij creëren een sfeer van ontspanning en vertrouwen.
Power to Get Up helpt U of uw kind weer te vertrouwen op zichzelf. Paarden stoppen je niet in hokjes, ver- of beoordelen je niet.

De sessies worden verzorgd door een ervaren gediplomeerde instructrice / coach met een doelgerichte en persoonlijke begeleiding. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek starten de sessies.
Power to Get Up stelt een "plan van aanpak" op, houdt evaluatiegesprekken en eindgesprekken.
Power to Get up werkt met opgeleide, ervaren en getrainde paarden.

Zoekt u een aanpak om voor u en/of uw kind snel en langdurig de problemen te overwinnen, dan is Power to Get Up een goede keuze, het is een positieve aanvulling op het huidige aanbod van de zorg- en hulpverlening.
Wij werken in bepaalde situaties samen met de desbetreffende therapeut / psycholoog.
Bovenstaande kan door middel van een PGB betaald worden. Voor andere vergoedingen kunt u kijken op onze vergoedingen pagina of contact met ons opnemen.

Het paard als hulpverlener, een eerlijkere coach kun je niet hebben.
In zijn omgang gelden vaste duidelijke regels,
hij is heel duidelijk in zijn non-verbale communicatie, zonder valse voorwendselen.
Hij heeft geen dubbele agenda.
Het paard stopt je niet in een hokje of vakje.

Tamara Langenberg

Onze paarden