Power to Get Up
  • Home
  • Team Power To Get Up
    • Werken bij
  • Zorgboerderij
      • Dagbesteding
      • Re-integratie
      • Bedrijfscoaching
      • Begeleiding, Training & Onderzoek
      • Begeleide omgangen
      • Logeeropvang / kortdurend verblijf
      • Aanmeldingen
      • Kwaliteit
      • Cliënten & Ouderraad
      • Partners
      • Voor deelnemers
  • Ruiter & Amazone
    • Samenwerking
    • Angst & Paard
    • Spiegelen met paarden
    • Keuringsklaar maken
    • Demonstraties, Clinics & Workshops
  • Welzijn
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoek
  • Menu Menu

Visie op zorg

Bij Power to Get Up wordt gewerkt vanuit een positieve instelling en een positief mensbeeld. We denken in kansen en mogelijkheden.

Een theoretische benadering van waaruit gewerkt wordt, is terug te leiden naar onder andere de positieve psychologie, humanisme, behaviorisme, cognitieve en leertherapie.

Er wordt gewerkt vanuit principes als ervarend leren, empowerment, oplossingsgericht werken en motiverende gespreksvoering. Het werken aan jezelf als mens, aan je persoonlijke ontwikkeling en groei staat centraal.

Transparantie en eerlijkheid zijn tevens kernwaarden. We kijken met de deelnemers, ouders en professionals mee wat de best mogelijke zorg voor de deelnemer zou kunnen zijn en of we die kunnen bieden met onze samenwerkingspartners.

In het aanbod omschrijven we in het kort een deel van de mogelijkheden, wil je meer weten, neem dan contact op!

Groepsgewijs

We streven naar een goed en veilig leef- en leerklimaat. Daar waar je tot ontspanning kan komen, krijg je ruimte en kun je tot leren komen. Het groepsklimaat zetten we neer door een positieve instelling, een duidelijke structuur en heldere afspraken. Daarbij gebruiken we de basisprincipes van “Geef me de Vijf” en door (andere) sociotherapeutische interventies, methodisch agogische methodieken en muzisch agogische activiteiten. De taken, klusjes, activiteiten en workshops worden hiervoor ingezet.

Door het doen van de activiteiten werken we onder andere aan het versterken van de executieve functies, sociale vaardigheden, samenwerken, emotie regulatie, vergroten van zelfkennis, zelfbeeld en zelfvertrouwen, ontspanning, ontspanning door inspanning, sociale activering, omgaan met (faal)angst, durven en doen, zelfexpressie, vergroten van de zelfredzaamheid, bevorderen van beleving tijd en ruimte, intrinsieke, autonome en extrinsiek motivatie vergroten, omgaan met regels en afspraken en zo voorts. Ervaringsgericht werk je aan je doelen en het toepassen van wat je geleerd hebt.

Wat ga je dan precies doen?

Je doet taken in de verzorging van dieren, je helpt met klusjes op en rond de boerderij, je doet mee aan een spel of kookactiviteit. In de middag ga je met paarden of andere dieren aan de slag of doe je mee aan een andere workshop. De activiteiten stemmen zoveel als mogelijk af op de wensen van de deelnemer, want leren mag ook vooral leuk zijn!

Trainingen

Groepstrainingen die gegeven worden zijn erop gericht je zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, fysieke en mentale weerbaarheid te versterken. Ook kan er gewerkt worden aan het vergroten van je zelfkennis en vermogen om naar jezelf te kijken. De relatie tussen jou en de ander, de manier waarop je met jezelf en anderen omgaat, het maken van keuzes, voor jezelf opkomen en het uitspreken je behoefte.

Wanneer begeleiding in de groep niet voldoende is, kunnen we daarvoor ook bijvoorbeeld training in een groep voor inzetten.

Trainingen geven we in kleine groepen, waarbij je in een veilige situatie kan oefenen met dat wat je wilt leren.

Je kunt denken aan: de Rots en Water training, Power fit, Emotie regulatie en Sociale vaardigheidstraining.

Individuele trajecten

Wanneer begeleiding in de groep nog een stap te ver is of er specifieke ondersteuning nodig is, dan kan individuele begeleiding uitkomst bieden. Individuele begeleiding vindt plaats voornamelijk plaats op de boerderij.

We werken vraaggericht en met maatwerk programma’s. Je kunt denken aan sociale activering, emotieregulatie, psycho- educatie, omgaan met angsten, bij jezelf blijven, omgaan met sensitiviteit.

Een individueel traject wordt op maat ingevuld. Bijvoorbeeld als aanvulling van therapie in samenwerking met GGZ- partners.

Tijdens individuele trajecten kun je denken aan programma’s als “Ik ben speciaal”, coachende gespreksvoering, drama als middel, inzichtkaarten, ontwikkelen van een groeimindset, inzet van paarden als hulpmiddel binnen het hulpverleningstraject en de (socio)therapie.

Ambulante begeleiding

Power to Get Up biedt ambulante begeleiding aan in de thuissituatie. We bieden specialistische ondersteuning aan op alle leefgebieden, omdat wij geloven in werken aan duurzaam herstel.

Dat ambulante begeleiding wordt op maat vormgegeven.

Voor volwassenen wordt gestreefd naar duurzaam herstel, het vergroten van zelfredzaamheid en het vergroten en benutten van je netwerk. Dit doen we vaak in samenwerking met andere betrokken partijen. Je kunt hierbij ook denken aan het leren van vaardigheden of werken aan re-integratie.

Voor kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen, bieden we ambulante begeleiding wanneer groepsbegeleiding of individuele begeleiding op de boerderij niet passend is. Je kunt denken aan het leren kennen van jezelf, psycho-educatie, het aanleren van vaardigheden, omgaan met emoties e.d.

Ook voor ouders en gezinnen zijn er mogelijkheden, onze ambulant begeleiders en systeemtherapeut kunnen ondersteunen bij moeilijkheden die u tegen komt in de opvoeding. Misschien heeft uw kind baat bij net een andere aanpak.

Wij gaan uit van de kracht van mensen, dat mensen het beste met hun kind voor hebben en hun best doen. Soms vraagt een situatie net een andere manier van denken of doen.

Systeem therapeutische interventies, het aanleren van vaardigheden t.b.v. emotieregulatie, opvoedvaardigheden en het verbeteren van de communicatie tussen u en uw kind staan centraal.

Behandeling en onderzoek

Op de boerderij kan er ook behandeling en onderzoek plaatsvinden, vaak doen we dat in samenwerking met onze partners.

Zowel behandeling en onderzoek zijn individuele trajecten en worden op maat vormgegeven.

Schooluitval en begeleiding terug naar school

Het kan gebeuren dat je door omstandigheden niet meer naar school kan. Bij Power to Get Up kunnen we met je een programma op maat maken, zodat jij je weer kan ontwikkelen. We stemmen de activiteiten af op de interesse van de deelnemers en je mag ontdekken dat leren leuk kan zijn!

In het kort:

Bij Power to Get Up gaan we ervan uit dat onderwijs een belangrijk onderdeel is van en in de ontwikkeling van de jeugdige. De meeste jeugdige doorlopen een ononderbroken schoolcarrière, echter is dit niet voor iedereen weggelegd.

De jeugdige die door heftige gebeurtenissen, problemen op één of meerdere leefgebieden, door psychische of psychiatrische problemen niet het reguliere pad kan volgen en geen passende plek kan vinden, willen we graag ondersteunen.

Voor wie:

Jeugdigen van 6 tot 18 jaar kunnen gebruik maken van de ondersteuning. Voor de jeugdige die volledig thuis is komen te zitten en niet belastbaar is voor onderwijs, tot de jeugdige die weer deels naar school kan.

De doelgroep waar Power to Get Up het beste bij aansluit, is de meer kwetsbare en/ of sensitieve groep.

Contra- indicatie:

  • Verslavingsproblematiek welke overheersend is
  • Ernstige problematiek gerelateerd aan agressie, geweld, crimineel gedrag en nog actieve loverboyproblematiek.
  • Doelgroep met verstandelijke beperking (< dan IQ= 65)

Bij Power to Get Up zijn de schooltrajecten verdeeld in vier fasen en kan er gewerkt worden aan doelen op cognitief, didactisch, sociaal-emotioneel en gedrag, fysiek en systemisch gebied. Wil je meer weten, neem dan contact op!

Over ons

Zorgboerderij Ruiter & Amazone

Volg ons ook op

Adres

Julianaweg 16A
4725 SH Wouwse Plantage
Nederland
(Alleen bezoeken op afspraak)

Contact

T: +31 (0)6 – 28 36 26 42
E: info@powertogetup.nl

© Copyright - Power to Get Up
    Scroll naar bovenzijde